Miért érdemes minőségi klímaberendezést vásárolni?

A klímák sok műszaki terméktől eltérően olyan berendezések amelyek összetett rendszerekből állnak, forgó-mozgó alkatrészek, elektromos kezelő és vezérlő panelek, mágnesszelepek és hűtőgázzal feltöltött, tömített egységek. A működésük során számos hibalehetőség előfordulhat amelyek általában a legrosszabb pillanatban mondanak csődöt- kánikula idején- illetve nagyon drágán javíthatóak.

A minőségi klímák jellemzője, hogy rendkívül üzembiztosan és évtizedes távlatokban is megbízhatóan képesek ellátni a feladatukat. A hazai szervizhátterük megoldott és a hozzávaló alkatrészek is hamar beszerezhetőek.

Felhasználóként a legfontosabb szempont, hogy olyan klímaberendezést vásároljunk amely megbízható minőségű termék és hosszútávon is értékállónak bizonyul.


Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a klíma megvásárlásakor?

 

 • klíma működési paraméterei ne változzanak idővel - ne legyen hangosabb se a kültéri se a beltéri egység
 • ne emelkedjen meg az áramfogyasztása
 • ne romoljon a komfortérzet minősége sem idővel
 • legyen esztétikus 5-10 év után is

Egy jó klímakészülék évek múltán is ugyanazon a műszaki színvonalon teljesít, mint a  beüzemelés napján, nem zúg, nem kapcsol ki és be, stabilan működik Jó ha tisztában vagyunk azzal, hogy az olcsóbb, alsóbb árkategóriába tartozó klímák általában gyenge minőségű anyagokból, - újrahasznosított műanyagból készülnek, ezért 3-4 után az UV-sugárzástól csúnyán besárgulnak, ami elég ronda látvány a nappalink közepén.

Érdemes tisztában lenni azzal is. hogy főszezonban a „ noname” klímák szervízelésére, javítására embert nem találunk majd, pedig a kánikulai forróságban nagyon fog hiányozni a berendezés.

A fentieket figyelembe véve az javaslom, hogy kizárólag biztos szervizháttérrel rendelkező és a klímatechnikában, már jól ismert gyártók készülékét szabad csak megvásárolni. Főként azért, hogy az olcsónak tűnő, kihagyhatatlan akciós ajánlat később ne legyen bosszúságokkal teli, nagyon drága döntés.

Szakcégként azt valljuk, hogy a legfontosabb érv a minőségi klíma mellett az maga a szervizelhetőség. A „noname” klímák javítását SENKI sem vállalja szívesen, mert sem alkatrész sem kellő típusismeret nincs hozzá. Senki sem kísérletezik és barkácsolgat a drága munkaidejében. Sajnos nyáron tucatjával érkeznek telefonok az ilyen ismeretlen márkák meghibásodásáról, de senkit nem ismerek a szakmai körökben, aki ezekhez főszezonban hozzányúl.

 

Mégis, akkor milyen típust érdemes választani?

 

Összességében elmondható, hogy a klímaszereléssel foglalkozó cégek többsége az első helyre a japán gyártmányú berendezéseket sorolja, mivel műszaki megoldásaikkal, ezek a termékek képviselik a legmegbízhatóbb, prémium kategóriát.


Prémium kategória: (Japánban gyártott berendezések)

 • Daikin
 • Panasonic
 • Fujitsu
 • Mitsubishi
 • Hitachi
 • Toshiba

Az utóbbi években jelentősen csökkent az árkülönbség a közép és a prémiumkategóriába tartozó klímaberendezések között. Ezért megfontolandó, hogy érdemes-e ismeretlen márkákkal próbálkozni, amikor megfizethető áron kiváló termékek közül is válogathatunk.

 

Közép kategória: ( Dél-Koreában gyártott berendezések)

 • LG
 • Samsung

A dél-korreai gyártók az utóbbi években egyre jobb minőségű, innovatív megoldásokat tartalmazó légkondicionáló berendezéseket állítanak elő. Beépített wifi-vel, meghosszabbított garanciával, új műszaki kiegészítőkkel és modern dizájnnal igyekeznek egyre szélesebb vásárlói réteget elérni.

 

Közép kategória: (Kínában gyártott berendezések)

 • Midea 
 • GREE
 • Cascade
 • Rcool

Érdemes a Midea és a GREE márkára fókuszálni, mivel az elmúlt években drasztikus minőségbeli javuláson mentek keresztül. Míg ár érték arányban verhetetlenek a kapcsolódó 5 éves teljes körű garanciájukkal és a több éve bizonyított megbízhatóságukkal felveszik a versenyt a kategóriák legjobbjaival is.

Nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy egy nagyon erős, megbízható, hazai képviseletet biztosít mind a két cég, ezért a középkategóriában egy valóban jó választás a Midea és a GREE márka.

 

Fontos! A legjobb klímaberendezés is csak szakszerű felszerelés és rendszeres karbantartás esetén fogja biztosítani Önnek a kellemes környezetet.
A jó klímaszerelő a tapasztalata és alapossága mellett rendelkezik minimum egymillió forint értékű, minőségi szerszámkészlettel és szakhatósági vizsgával,
ami ma már elengedhetetlen a klímakészülékek telepítéséhez regisztrációjához.

Kérdése van? Tegye fel!

Legyen olyan részletes, amennyire csak tud.