Mit tudunk nyújtani Önnek? Hogyan segítjük a magfelelő készülék kiválasztását?

Minden esetben első és legfontosabb lépés a klímaszerelési munka előzetes felmérése, helyi szakemberrel!


Gyakran előforduló élethelyzet, hogy az Internetet böngészve az ember belefut egy visszautasíthatatlan klíma ajánlatba és nem kis meglepetésre még a telepítési tanúsítványt is mellékeli a forgalmazó cég. Nosza, kár is tovább várni, irány a megrendelés gomb, és ahogyan azt már megszokhattuk, két nap múlva nálunk is van a takaros kis csomag. Az átvétel után az ember boldog elégedettségben úszva fürkészi a lakását és próbálja kitalálni, hol is lenne a legjobb helye a készüléknek?

Nem kevés időt feccölve a tervezgetésbe, végül magunktól is rájövünk, talán ezt mégis jobb lenne szakemberre bízni. Kézenfekvő megoldásként a forgalmazó által mellékelt telepítési tanúsítványon szereplő céget keressük először, hiszen ők vállalták a törvényi előírásoknak megfelelő, szakszerű telepítést, - és akkor jön a „hidegzuhany”!

Bár a cég elsőre felveszi a telefont és az ügyintéző rendkívül készséges, kiderül,
hogy több mint 300km-re vannak a megrendelő lakhelyétől és eszük ágában sincs ilyen távolságba klímát telepíteni. De, ha mégis eljönnének, azért olyan felárat kellene kérni, ami senkinek sem éri meg.

Marad hát a helyi szaki, aki főszezonban szinte teljesen kizárt. Ha netalán mégis sikerül valakit találnunk, egy számára ismeretlen márka telepítését akkor sem vállalja, vagy legjobb esetben is, csak garancia nélkül. Továbbá vélhetően számolnunk kell azzal is, hogy az általunk vásárolt szuperakciós készülék nem is igazán optimális választás a mi körülményeinkhez.

Mi ebből a tanulság?

Minden esetben első és legfontosabb lépés a klímaszerelési munka előzetes felmérése helyi szakemberrel!

Mit tudunk nyújtani Önnek?

Hogyan segítjük a magfelelő készülék kiválasztását?


A felmérés során legelőször átbeszéljük az ügyfél igényeit a lehetőségeit és lakásának az adottságait feltérképezzük. A begyűjtött információkat összesítjük majd ezek alapján adjuk a legjobb árajánlatot a munka elvégzésére.

Mivel nincsen két egyforma lakás és nincsen két egyforma ügyféligény sem, így első körben feltérképezzük:

 • a lakó szokásait,
 • a lakás elhelyezkedését,
 • elrendezését,
 • bútorozottságát,
 • műszaki adottságait

és ehhez igazítva javasoljuk a legoptimálisabb megoldást.

Apróságokon múlhat egy szerelés megvalósíthatósága vagy éppen a precíz beárazása, így minden alkalommal,- mielőtt bármit mondanánk, kimegyünk a helyszínre, hogy átbeszéljük az elképzeléseket.

Ezzel számos későbbi kellemetlenséget tudunk megspórolni. A kivitelezés során akár néhány centiméteren is múlhat, hogy merre mehet a nyomvonal, merre visszük el a kondenzvizet, hogyan fogja megkapni a klíma az elektromos betáplálást, hová kerül a kültéri és a beltéri egység.

A kivitelezéseket minden esetben meg kell tervezni,
nem pedig csak rábökünk egy falra, hogy ide tesszük a klímát és kész.

Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy felmérés során a kivitelezési szempontok teljesen ellentmondanak egymásnak, ami még inkább indokolja a helyszíni felmérés fontosságát.

Közösen Önnel, ezeket az egymásnak feszülő szempontokat átbeszéljük l és minden esetben megtaláljuk a jó megoldást. Összességében a felmérés és tervezés célja az, hogy a felszerelésre kerülő klíma készülék, optimális költséggel, észrevétlenül tegye a dolgát és kellemes környezetet teremtsen Ön és családja számára.

Ha a kivitelezhetőségnek nincs akadálya meghatározzuk a szükséges hűtő teljesítményt, vagyis hány kW-os berendezésre van szükség. A klímaberendezés teljesítményének meghatározása talán legfontosabb kérdés, ugyanis a szükséges hűtőteljesítmény nagymértékben függ az alábbiaktól.

 • a lakóépület tájolása?
 • milyen az épület szigetelése?
 • belső terek nagysága és kialakítása?
 • üvegfelületek nagysága?
 • milyen a födém szerkezet?
 • Van-e árnyékolás, zsalu, napernyő?
 • a helyiségben tartózkodók száma, tevékenysége - a helyiségben tartózkodó berendezések által leadott hő mennyisége ( TV, számítógép, sütő, mosogatógép, légcserélő…stb.)
 • gyakori-e az ajtónyitások száma?

Kiemelten fontos számunkra, hogy a pontos, precíz helyszíni felméréssel komoly összegeket takarítsunk meg az Ön számára, mind a létesítés kiépítése, mind a későbbi üzemeltetés szempontjából. Egy klímaberendezés komfortos, gazdaságos,

egészségre ártalmatlan és környezetkímélő működése jelentősen függhet a beépítés helyétől, módjától és a használattól.

Először is tisztázzuk, hogy a felhasználók hogyan is szeretnék használni a készülékeket, majd körbejárjuk a személyes igényeket, lehetőségeket. Amennyire csak lehet, csökkentjük a távolságot a kültéri és a beltéri egység között. Törekszünk arra, hogy a beltéri egységből kiáramló hűvösebb levegő mindnél kevésbé érje a helyiségben tartózkodókat, ezzel is javítva a komfortérzetet.

A legfontosabb célunk az, hogy olyan megoldást találjunk, ami hűtéstechnikailag, egészségügyi, belső építészeti, elektromos és kondenzvíz elvezetési szempontból is a leginkább megfelelő. Számos szempont figyelembe vételével választjuk ki az optimális készüléket és szükség esetén épület-gépész mérnök kollegánk is segít a hő-terhelés mennyiségének a kiszámításában.

Vevőként sokszor azt gondoljuk, hogy tudjuk mire van szükségünk, hiszen láttunk mi már klímaberendezést a szomszédban, rokonoknál, itt-ott, valami olyasmi nekünk is jó lesz. Biztosan állítom, hogy cégünk nem hagyja, hogy Ön téves vagy fél információk alapján válasszon. Nem beszélünk órákig, untatjuk Önt a műszaki paraméterekkel, hanem meghallgatjuk Önt, információkat gyűjtünk, majd pontosan megmondjuk mire is van szüksége az adott helyen.

Új hozzászólás

Plain text

 • A HTML jelölők használata nem megengedett.
 • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
 • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Kérdése van? Tegye fel!

Legyen olyan részletes, amennyire csak tud.